Mojang
Mojang

En del av det svenska spelundret

Mojang och Minecraft växer. Reform har fått i uppdrag att utforma två nya våningsplan, samt att uppdatera hela nuvarande kontoret enligt samma koncept. Ytor för socialt umgänge, möten och riktigt bra arbetsro och arbetsmiljö är i fokus. Kontoret behöver vara en magnet som lockar tillbaka medarbetarna för att tillsammans kunna kreera på bästa sätt.

 • År
  2021
 • Kategori
  • Kontor
  • Ljusdesign
 • Uppdragsgivare
  Microsoft
 • Plats
  Stockholm

Lobbyn och receptionen

Första intrycket hos Mojang är en stor härlig entrélounge med högt i tak och influenser från Minecraft. Här samlas man för att umgås, äta, spela och dela information.

Reform har skapat plats för många genom smart möblering, bl a en Minecraftinspirerad gradängsoffa med ombyggbara puffar/ byggstenar. Den nya receptionsdisken har färg och form efter Mojang Studios nya tredimensionella logga. Ett belyst, pendlat och stiliserat lövverk skapar en intim miljö för lunch och bidrar med distinkt skuggspel upp mot valvtaket.

Arbetsro

På Mojangs kontor uppfyller arbetsmiljön höga krav på belysning, akustik och tillgänglighet för att skapa maximal arbetsro. Belysningen är styrbar och individuellt anpassningsbar, för att användaren ska kunna påverka sin ljusmiljö. Akustiken är väl omhändertagen med mattor, textilier, akustisk avskärmning och dämpning. Det är alltid nära till olika stödfunktioner som fokusrum, tele/ videorum och projektrum.

Social Hub

På varje våningsplan finns Mojangs ”Social Hubs” utplacerade. Kaffebarer och mötesplatser finns på alla plan, men de olika våningarna har också specifika ”magneter” för att man ska vilja utforska och röra sig mellan våningarna. Game room med biljard och arkadspel, Multifunktionsrum för workshops eller yoga, Ljudstudio, Kreativt labb är några exempel.