Tidningen Hotell & Restaurang om Reforms lysande arbete för Spesso

21 maj, 2021

Takrestaurangen Spesso ligger på 16:e våningen alldeles intill den ikoniska NK-klockan. Till lokalen hör en Tidningen Hotell & Restaurang uppmärksammar Reforms arbete med ljusdesignen till den nya restaurangen Spesso.

– Stämningen på Spesso är avslappnad och internationell. Inredningen med skinn, mörkt trä och betong skapar en ombonad och exklusiv känsla. En utmaning med ljussättningen var att undvika reflektioner i fönsterpartierna runt hela lokalen. Man vill se utsikten, inte blänket, säger Reforms ljusdesigner Beata Denton i artikeln.

Beata förklarar i artikeln att Reform har arbetat med ljuset så att det är väl riktat och smalstrålande på de ytor som de vill ska belysas.

– Armaturernas ljuskällor är högt uppdragna för att undvika bländning. Spotlights och cylinderformade pendel-armaturer lägger distinkta ljuspooler på borden men låter gästerna sitta i behagligt dämpat ljus.

Spotlights lyfter även fram detaljer, som champagnehinkar och flaskornas kulörer på barhyllorna. Inredningsarkitekterna från Hippo-Ray har tagit fram en unik skapelse i metall som hänger ovanför baren.

– Vi från Reform tog fram pendlade spe-cialarmaturer som bara släpper ett mjukt ljus sidledes, utan att skapa något skarpt blänk i metallen. Vi undvek även att lysa upp taket eller lägga extra ljus ner på bardisken. Maten och drinkarna är i fokus här och utsikten mot natthimlen ligger som en bakgrund.