10x Genomics
10x Genomics

Ett centralt beläget forskningslaboratorium och kontor i en säker och stimulerande miljö.

10x Genomics i Life City, Hagastaden, har fått en inkluderande och dynamisk miljö bestående av till hälften kontor och hälften laboratorium på 2000 m².

 • År
  2022
 • Kategori
  • Kontor
  • Ljusdesign
 • Uppdragsgivare
  10x Genomics
 • Plats
  Stockholm
 • Status
  Färdigställt

10x Genomics är ett Amerikanskt biotechbolag som utvecklar och designar instrument för vetenskapliga upptäckter inom biologiska system. Instrument som används under forskning inom life science-industrin.

När två bolag slogs samman till ett för att bli en del av 10x Genomics bistod Reform med expertis för att skapa en inkluderade och dynamisk arbetsplats. En modern och ändamålsenlig forskarmiljö, där säkerhet och överblick är en viktig del.

Möbler och inredning i kontorsdelen består till viss del av återbruk samt komplettering med ny inredning. Ett väl bearbetat och anpassat koncept utifrån kundens gestaltningsprogram där varma kulörer och material är temat i färgpaletten och i stark kontrast till laboratoriedelens neutrala färgskala.

Labinredningen består till stor del av fristående labbord i de öppna delarna. Dessa ska vara flexibla och lätta att flytta och anpassa efter verksamhetens skiftande behov.
Öppna labytor ger god överblick och skapar närhet till samarbete. Slutna rum med hygien- och ljudkrav har stora glaspartier för att säkerställa en god översikt och ögonkontakt trots sin avskärmade verksamhet.

Belysningen är anpassad efter aktiviteter. I laboratoriet har man ett brett och relativt kallt och skuggfritt ljus. Över kontorsarbetsytorna är ljuset varmare. I receptionen och loungeytorna understryker ljuset den bekväma inredningen och bidrar med sitt varma ljus till en välkomnande och avkopplande atmosfär. Mjuka organiska former i pendelarmaturerna kontrasterar fint mot de raka integrerade ljuslinjerna i takpanelen av trä.