Chimney
Chimney

Mediehus i K-märkt fastighet

På Chimney Studios produceras och skapas film och kommunikation för beställare i ett 60-tal länder; allt från koncept och produktion till världsledande post-produktion. De nya lokalerna ligger i Tullhuset på Skeppsbron i Stockholm. Den K-märkta 1700-tals byggnaden har anpassats till tekniskt mycket avancerade redigeringsstudios och en anda av öppenhet, liv och rörelse.

 • År
  2017
 • Kategori
  • Ljusdesign
 • Uppdragsgivare
  Chimney
 • Plats
  Stockholm

På entréplanet ligger en stor, välkomnande lobby under valven med stora fönster ut mot strömmen; en samlingspunkt för personal och mötesplats för internationella besökare. Miljön är trivsamt avslappnad och samtidigt superproffsig.

Inredningskonceptet är Familjen Chimney – stor och välkomnande med souvenirer från vänner över hela världen. Färgskalan är nedtonad och i inredningen blandas återanvänt med nya klassiker. Mjuka textilier och soft belysning skapar atmosfär. Chimney Studios upptar större delen av sju våningsplan. Inga stomförändringar av byggnaden var möjliga eller tillägg som inte går att återställa. En utmaning var de mycket höga kraven på bra akustik och belysning. De avancerade studiorna för klipp-, ljud- etc är “flytande” i rummet och kan demonteras och flyttas, vid behov.

Inga infästningar eller tillägg som inte gick att återställa tilläts. Med spotlightskenor och väggarmaturer skapade vi en atmosfär som är trivsamt avslappnad och samtidigt superproffsig.

De vackra valven lyftes fram med uppljus. Väggarmaturer med varm färgton skapar en intim och välkomnande känsla. Spegelmaterial på pelarna reflekterar in dagsljuset och bidrar till ljussättningen.