RCS (Reitan Convenience Sweden)

En stimulerande och modern arbetsplats

RCS (Reitan Convenience Sweden)

Målbild – Sveriges bästa kontor.

När Reitan ville skapa ett nytt modernt kontor för sina tre varumärken Reitan, Pressbyrån och 7-Eleven vände de sig till oss på Reform Arkitekter. Syftet var att skapa en gemensam mötesplats för koncernens alla köpmän och leverantörer runt om i Sverige. Vi valde att framhäva de olika varumärkenas karaktärer och historik, för att skapa en stimulerande och modern arbetsplats.

 • ÅR
  2020
 • KATEGORI
  Inredning, Ljusdesign
 • UPPDRAGSGIVARE
  RCS (Reitan Convenience Sweden)
 • PLATS
  Stockholm
 • STATUS
  Färdigställd

När man inreder ett kontor kommer arkitekturen sätta prägel på utformningen av lokalen. I detta fall har arkitekturen haft en stor inverkan på det olika våningsplanens karaktärer.

Reform skapade en flexibel och funktionell layout som kan förändras med tiden och RCS olika behov. De olika våningsplanens utryck förstärkes med hjälp av detaljer, material, färger och belysning.

Tanken med inredningen var att skapa en neutral bas med en klassisk färgsättning. De olika varumärkenas färgstarka logotyper och historia skulle sätta prägel på inredningen och i olika detaljerna. Det är i de oväntade detaljerna och historien, som en varm och välkomnande atmosfär uppstår.

Runt om i lokalen specialdesignades olika utrymmen för att placera in olika historiska föremål som berättar om Pressbyråns, 7-Elevens och Sveriges historia.

Detta har också satt prägel på olika delar av lokalen allt från mötesrum, arbetsrum, passager till ett alldeles eget museum.

Hela inredningen är funktionell och flexibel för att skapa gemenskap och förstärka ”vi-känslan”. Flera av utrymmena har samma funktion, vilket skapar ett mervärde.

Se även hur vår ljusdesigners jobbade med projektet här…

Utvalda bilder