11 mars, 2021

Peter Sahlin talade på seminarium hos Telenor: Kontoret kommer att behövas – men inte som förr

Reforms partner Peter Sahlin var en av talarna på Telenors seminarie “Uppkopplade möjligheter med digitalt arbetssätt” lett av Mikael Tornving och med Kjell A Nordström  (ekonom, författare och föreläsare) och Setareh  Seydalzadeh (Modern Workplace Strategist, Microsoft).

Peter pratade om vilken roll kontoret kommer att ha efter pandemin. 
– Kontoret kommer att behövas, men det kommer inte att se likadant ut som det gjorde innan pandemin. Det kommer vara någonting annat – en magnet för att bygga kultur och skapa vi-känsla och erbjuda tekniska möjligheter man inte har hemma. Men det kommer inte att vara måndag till fredag åtta timmar per dag. Ingen kommer vilja sitta i bilkö 2-3 timmar per dag för att ta sig till jobbet. Nu har vi en möjlighet att tänka om och tänka nytt, säger Peter i intervjun 

Hur kommer kontoren att se ut?
– Det kommer att vara mindre yta med mer effektivitet. Ingen förväntar sig att det ska stå 300 vita bord och vänta på att alla ska sätta sig där. Det här stora lagret av möbler till en stor kostnad kommer att omprövas. Hur man förvaltar effektivitet, kultur och kreativitet är något vi provar oss fram kring just nu. Vissa företag har ställt om snabbt och anammat “work anywhere”, medan det inte fungerar för andra. Här jobbar vi för fullt med att hjälpa våra kunder med omställningen för hur kontoren ska se ut och fungera imorgon.

Peter pratar även i intervjun med Mikael Tornving om “15-minutersstaden” – som en stad i staden – där vi har tillgång till allt man behöver inom en radie av 15 minuter, vilket är mer miljövänligt än om man måste förflytta sig länge för den infrastruktur man behöver.

Se intervjun här:
https://www.youtube.com/watch?v=1g7BMYKlVbk&t=990s